Semnificatia termenilor "licenta" , "atestare" si "acreditare" !

Author tools:

- Licenta se refera la drepturile de folosire a marcii comunitare "Yumeiho" pe teritoriul Uniunii Europene. Proprietarul licentei fiind dl. Maciej Dluski [ gr. 7 - Polonia ]
Pe scurt: esti terapeut / instructor Yumeiho si practici pe teritoriul U.E. ? Trebuie sa platesti taxa de licenta de 75 Euro / an !

- Atestarea ca terapeut sau / si instructor Yumeiho se face de catre persoanele delegate de Centrul Yumeiho din Tokyo - Japonia respectiv Institutul International de Medicina Preventiva Practica din Tokyo. Eu fiind unul dintre cei indreptatiti prin scrisori de imputernicire sa fac asta.
Atestarea poate fi facuta direct sau prin intermediul organizatiilor profesionale Yumeiho, in tarile unde acestea exista.
Atestarea se ofera gratuit, firesc, participantilor la cursuri si stagii specifice.
Prima "atestare" este considerata primirea diplomei I.I.M.P.P. - Tokyo in urma absolvirii examenului de grad.
Regulamentul international al I.I.M.P.P. - Tokyo solicita reatestarea instructorilor si terapeutilor Yumeiho la fiecare 2 ani [ perioada 1991 - 1999 ] apoi la fiecare 3 ani [ perioada 1999 - 2010 ] actualmente reatestarea se impune anual [ conform deciziilor d-lui Maciej Dluski si a d-lui Kitami Toshiharu director al C.Y.- Tokyo ]

- Acreditarea practicantilor Yumeiho se face de catre organizatiile profesionale nationale sau regionale. In cazul Romaniei, Societatea Romana de Yumeiho este singura institutie care are dreptul oficial de a acredita respectiv atesta [ prin delegati pe baza de contract ! ] practicanti Yumeiho.
Posesorii atestatelor si certificatelor de absolvire a cursurilor de Yumeiho organizate de S.R.Y. sunt implicit "acreditati". Drepturile oferite de "acreditare" fiind diferentiate in functie de nivelul de competenta si natura relatiilor de colaborare cu S.R.Y. In mod normal, nu oricine "acreditat" de S.R.Y. poate sa-i reprezinte public interesele, sa organizeze cursuri, sa reprezinte SRY in cadrul diverselor colaborari, etc ...
Instructorii si reprezentantii S.R.Y. isi desfasoara activitatile in baza unui contract sau / si protocol de colaborare incheiate cu S.R.Y.!

Cu respect,
Sorin Iga
presedinte S.R.Y.
reprezentant international al I.I.M.P.P. - Tokyo;

Română